Revize vodovodního vedení dne 2.11.2009

5. 11. 2009

Přehled zkontrolovaných bytů

Text části emailu p. Pavla Kuzmy - instalatérství KATHRO :
.........v příloze Vám posílám přehled stavu bytových rozvodů zpracovaný podle zjištění ze dne 2.11.t.r.. Barevně jsou označeny byty ve kterých nebyly zjištěny žádné problémy. V ostatních bytech jsou některé úseky rozvodů nahrazeny flexibilním připojením (oplétanými hadičkami). Toto řešení s sebou přináší akutní nebezpečí porušení těsnosti a s tím související značné škody na majetku (o čemž jste se již sami přesvědčili). V rámci prohlídek byla majitelům nabídnuta oprava bytových rozvodů, avšak většina nejeví zájem tuto nebezpečnou situaci řešit.

Při provádění prohlídek nebylo možné podrobně vysvětlovat jaké je riziko a přesně stanovit konkrétní cenu opravy. Je však zřejmé, že většina majitelů bytů možné nebezpečí ignoruje a navrženou cenu (cca 4 tis.Kč) odmítá. Jak jsme se přesvědčili, panuje názor, že by se stejně jednalo jen o pouhou náhradu hadiček "něčím lepším" což může být provedeno až se netěsnost projeví. Samozřejmě, že to už je pozdě. Oprava je poměrně náročný úkon, pokud chceme nevyhovující části demontovat a nahradit úsekem z plastu spojovaného polyfuzním svařováním.

Pouze ve dvou případech majitelé požadují provedení opravy. Současně Vám posílám naskenované naše poznámky, které jsme si pořizovali při prohlídkách a ze kterých byl potom vytvořen výše zmíněný přehled.

Pokud byste měl k uvedeným podkladům nějaké otázky, rád odpovím.

Přeji hezký den a těším se na další spolupráci.
Pavel Kuzma