Rezignace člena Kontrolní komise

Dokument v plném znění : Rezignace p. Hejnice na členství v KK

Za výbor SVJ :
Dobrý den pane Hejnici,
s lítostí beru na vědomí Vaše rozhodnutí odstoupit z funkce člena kontrolní komise a nedá mi to nezeptat se zda se jedná o rozhodnutí nezvratné. Jak ukázala včerejší neuskutečněná volba chybějícího člena KK, nikdo z vlastníků není ochoten se angažovat a Vaše představa, že se po Vaší rezignaci najde "mladý, ale uvážlivý právník, účetní, nebo manažer" jako nový člen KK je podle mého názoru nedosažitelným ideálem.
Chtěl bych Vám sdělit, že výbor se nikdy nezřekl své odpovědnosti za účetnictví společenství (jak nám bylo několikrát řečeno) a vycházel mj. z toho faktu, že zcela stejným způsobem jako nám zpracovává firma Aneso (i jiné správcovské firmy) účetnictví dalším subjektům. Podle sdělení paní ředitelky Majerové prošlo v jednom případě takto vedené účetnictví auditem bez připomínek, což bych považoval za skutečnost dokládající přípustnost postupu, který KK napadá. Vedení účetnictví způsobem požadovaným kontrolní komisí je samozřejmě nezbytné v případě, kdy správce má dispoziční právo k běžnému účtu společenství - to ale výbor při smluvních jednáních s firmou Aneso v roce 2008 zamítl.
Pokud jste jednoznačně rozhodnut odstoupit, děkuji Vám za dosavadní práci v komisi a prosím, abyste se oprostil od pocitu, že jste nedokázal v kontrolní komisi řešit to co bylo jejím předmětem - k žádným škodám podle mého názoru nedošlo a jedná se pouze o formální stránku věci.
Zdraví
Zdeněk Kadlec