Proteklý strop

25. 12. 2010

Proteklý strop :

a.) zjistím, zda je soused bydlící nade mnou doma, a jestli ano, je-li stejně postižený t.j. má mokrý strop - jestliže ano, jdeme společně o patro výš a opakujeme postup, pokud se takto dostaneme až na střechu, nezbývá, než připravit dostatečný počet nádob na zachycení vody a počkat až přestane pršet.

b.) soused je doma je a má mokrou podlahu, protože vypadla výtoková hadice od pračky -není nutné dále řešit , vytřeme a společně zavoláme pojišťovnu, jsou-li následky většího rozsahu.

c.) soused doma není  a voda stále teče skrz strop: uzavřu stoupačku vody pro svůj byt ve  sklepě s vědomím,  že jsem tím zavřel i přívod vody do bytů nade mnou a pode mnou. O faktu, že je uzavřená stoupačka, je vhodné dát na nástěnku v domě informaci pro ostatní vlastníky.  Pokud voda nepřestane téci skrz strop zkusím uzavřít jinou stoupačku, pokud voda téct přestane, počkám, a v pracovní době objednám opravu u odborníků, které objednám buď na základě vlastních referencí, nebo po dohodě se správcem domu - fa ANESO; v tuto chvíli je vhodné informovat člena výboru SVJ, protože je-li závada na rozvodech v domě, je placena z prostředků společenství, je-li závada v bytě vlastníka, opravu hradí vlastník.

Neměl jsem v úmyslu popsat všechny možné i nemožné situace, spíše jen naznačit, že pokud nejde o život, není nutné vše řešit uprostřed noci :-), stačí zavřít správnou stoupačku a počkat do rána :-).